Me

"Kotiin tarvitaan huonekaluja ja valaisimia, jotka kestävät elämää. Hyvät esineet ovat simppeleitä ja laadukkaita. Mutta niissä pitää olla myös jotain toiminnallisesti uutta. Kekseliäät kalusteet auttavat arkea rullaamaan."

Sisustusarkkitehti ja muotoilija Tapio Anttila suunnittelee kodinkalusteita, valaisimia ja sisustustuotteita. Niistä on poimittu tuotteita Tapio Anttila Collectioniin. Kun esineiden taustalla on sama suunnittelija, ovat kaikki malliston tuotteet samanhenkisiä. Huonekaluja ja valaisimia on helppo yhdistellä sisustuskokonaisuuksiksi.

Anttila painottaa designissaan usein toiminnallisuutta – tämä näkyy parhaiten mallistomme vuodesohvissa: vuodesohvien selkä-ja käsinojatyynyihin kätkeytyy sisään nukkumapeittoja ja-tyynyjä sekä sijauspatjoja ja vuodesohvien rakenne mahdollistaa vieraiden nukkumisen parisängyssä tai omissa vuoteissaan.

Anttilan tuotteet ovat herättäneet kiinnostusta myös ulkomailla ja niille on myönnetty lukuisia kansainvälisiä muotoilupalkintoja mm. Good Design Award, Design Plus, Interior Innovation Award, Fennia Prize ja EcoDesign Award, Green Good Design Award.

 

Seuraa meitä

Tapio Anttila in Instagram

Nyt

  • Lontoo 100% Design

    Tapio Anttila Collection on ensikertaa laajasti esillä Lontoon 100% Design –tapahtumassa 18.-21.9. Näyttävä ja tunnelmallinen hirsirakenteinen messuosasto toteutetaan yhdessä Honkatalojen kanssa. Kurkista tästä sisään osastollemme.  

    Lontoo 100% Design

  • Tapio Anttila Collection Habitaressa

    Kaj Franck -muotoilupalkinnon juhlinta jatkuu syyskuussa Habitaressa. Esillä on tuoreimmat uutuudet Tapio Anttilan Collectionista sekä parhaat palat Tapion muotoilijanuran varrelta. Tapio Anttilan Kaj Franck –palkintonäyttely Helsingin messukeskuksessa, Habitaressa osastolla 6h50.

    Tapio Anttila Collection Habitaressa

Uutisarkistot

Tapio

Tapio Anttila

Olin kymmenisen vuotta muotoilijana huonekalutehtaalla ja suunnittelin julkisten tilojen kalusteita. Työ oli mielenkiintoista ja opetti paljon, mutta halusin keskittyä kodin esineiden suunnitteluun.

Minusta tuntui, että kodin esineissä oli paljon kehitettävää. Ihmisille tarjottiin vuosi toisensa perään aivan samanlaisia huonekaluja, vaikka maailma ja tarpeet muuttuivat. Jätin työni huonekalutehtaalla ja perustin oman suunnittelutoimiston, jossa olen keskittynyt vuodesta 2005 lähtien kodin kalusteiden muotoiluun.

Suunnittelussa tartun sisustamisen ongelmakohtiin. Huomasin esimerkiksi, että pienessä asunnossa on vaikea säilyttää petivaatteita vieraita varten. Siksi kehitin sohvamallin, jossa petivaatteet on "piilotettu" sohvan pehmusteiksi. Se säästää kaappitilaa. Sohva on myös helppo muuntaa vierasvuoteeksi. Siitä saa kaksi, erillistä vierassänkyä yksinkertaisesti nostamalla osat erilleen. Juuri tällaiset pienet oivallukset helpottavat ihmisten arkea.

Muotoilu on pitkäjänteistä työtä. Matka ideasta valmiiksi huonekaluksi kestää lyhyimmilläänkin yli puoli vuotta, mutta yleensä paljon pidempään. Matkan varrella pitää ratkoa lukematon määrä pieniä yksityiskohtia, jotka kaikki vaikuttavat esineen ulkonäköön, laatuun sekä ekologisuuteen. Minulle on myös tärkeää, että suunnittelemani esineet ovat hintansa puolesta mahdollisimman monen hankittavissa.

Työn vastapainona liikun luonnossa. Kotiseudullani Lahdessa on hienot maastot. Lähiseudulta löytyy koskematonta metsää ja upeita järvimaisemia. En niinkään hae luonnosta ideoita työhöni, vaan minulle se on merkitsee paikkaa, jossa pää tyhjenee turhasta hälystä ja ajatukset kirkastuvat.

Tutustu tarkemmin koko tuotantooni omilla sivuilla www.tapioanttila.com

Yhteystiedot

Arja Anttila
+358 (0)40 8327333
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Puustellintie 2, 5. krs
FI-15150 Lahti Finland

 

 

Jaa

Tapio Anttila in Pinterest Tapio Anttila in Instagram